Seiko

Seiko is afgeleid van ''Seikosha'' wat letterlijk ''Huis van precisie'' betekent en bestaat sinds 1881.

Seiko

Maak kennis met onze uitgebreide collectie Seiko horloges. Seiko is sinds jaar en dag hét Japanse horloge merk. Met een Seiko horloge kiest u voor kwaliteit. Naast dat wij een uitgebreid assortiment hebben, leveren wij een snelle service: vandaag besteld, de volgende werkdag in huis en gratis verzending boven €50,00.

 

Een stukje geschiedenis:

Aan het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw wonnen Seiko's mechanische polshorloges alle chronometer-competities in Japan en begon het bedrijf buiten de Japanse grenzen te kijken. Geneva Observatory accepteerde Seiko's aanmeldingen voor de competities en, in 1968, wist Seiko de prestigieuze hoofdprijs te winnen. Met een nooit eerder vertoonde voorsprong op de concurrentie. Het bezorgde Seiko een plek op het hoofdpodium in de horlogewereld.In de nimmer aflatende zoektocht naar de hoogst mogelijke precisie, was Seiko sinds 1950 bezig geweest met het ontwikkelen van quartz gestuurde uurwerken. Waarbij in 1958 een cruciale doorbraak werd gerealiseerd met de ontwikkeling van een quartz klok voor de Japanse omroep. Echter, er moest nog veel gebeuren voor er een rendabel quartz polshorloge zou kunnen worden geproduceerd. Daarvoor waren baanbrekende ontwikkelingen nodig op het gebied van elektrische-, elektronische- en microtechnieken. Op 25 december 1969 was het zo ver. Seiko toonde de wereld het eerste quartz polshorloge: de Astron Quartz. Een horloge dat een nieuwe industriestandaard in de horlogewereld neerzette. Nadat Seiko enkele jaren later de patenten vrijgaf, nam vrijwel iedere horlogefabrikant de door Seiko gecreëerde technologie over.


Sindsdien vervult Seiko een leidende rol op het gebied van elektronische en mechanische horloges. Waarbij er door de jaren heen een continue stroom van innovatieve, duurzame en bruikbare horloges werd gelanceerd. Waaronder Kinetic in 1988 en Spring Drive in 1999. Seiko's recentste - in 2012 - geïntroduceerde innovatie is Seiko Astron GPS Solar.

Pagina 1 van 4