Over juwelier Marleen Peters

Juwelier Deventer

In april 2013 ben ik, Marleen Peters, mijn juwelierswinkel gestart op winkelcentrum Keizerslanden in Deventer. Ik was destijds 20 jaar jong. Het zaken doen en verkopen werd mij al met de paplepel ingegoten. Mijn betovergrootouders zijn in 1886 in de Deventer binnenstad gestart met een juwelierszaak, juwelier Peters, een begrip onder de Deventenaren. In 2012 heeft mijn vader, als vierde generatie, na honderdzesentwintig jaar de zaak gesloten. Vanaf mijn zestiende werkte ik twee jaar parttime in de zaak en daarna nog anderhalf jaar fulltime. Toen de winkel sloot heb ik mij ingeschreven voor de opleiding leraar basisonderwijs. Tot ik de vraag kreeg of het niet iets voor mij zou zijn om voor mijzelf een winkel te beginnen.. Hier had ik nooit eerder over nagedacht, maar het zaken doen en met mensen bezig zijn is altijd mijn passie geweest. Wegens treurige omstandigheden, kwam het pand van juwelier Encore op winkelcentrum Keizerslanden leeg te staan. Omdat het winkelcentrum op korte termijn verbouwd zou worden, misschien al binnen een jaar tijd, leek het mij een goed moment om er achter te komen of hier mijn toekomst zou liggen. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken, en mijn ideeën besproken met vele leveranciers uit het vak. Zij hebben mij het vertrouwen gegeven en in het zadel geholpen. Kort daarna heb ik mijn handtekening op papier gezet en werd mijn eigen winkel een feit.

Eén jaar tot de verbouwing zou plaatsvinden werden er uiteindelijk vier. In de tussentijd heb ik een enorm leuke klantenkring opgebouwd en sta ik elke dag met plezier in mijn winkel! Keizerslanden heeft een groot verzorgingsgebied, het ligt op korte afstand van de stad en vele omliggende dorpen als Diepenveen, Schalkhaar, Bathmen en Olst. Het grote voordeel is dat u op het winkelcentrum gratis uw auto kunt parkeren en u er alles voor de hand heeft; een uitgebreid assortiment aan dagelijkse boodschappen, versproducten en persoonlijke verzorging.

In april 2017 was het zover, de oude winkel moest afgebroken worden. Van het nieuwe pand stonden op dat moment enkel nog maar vier funderingspalen in de grond. Na drie maanden van bouw en aankleding was het medio juli zover: een gloednieuwe, frisse, strakke en eigentijdse winkel! Een winkel die ik helemaal naar eigen style en wens heb kunnen inrichten!

U kunt bij mij terecht voor een ruime collectie aan horloges, sieraden en geboortecadeaus. Ook kunt u terecht voor goudsmid - en horlogemaker gerelateerde reparaties. Of kom langs voor het zetten van oorgaatjes en het inleveren van uw oude goud en zilver.

Ik hoop u gauw in de winkel te mogen begroeten!