8 fijne Hagerty poetsmiddelen voor glimmende sieraden en zilverwerk

  • Geplaatst op
  • Door Marleen Peters
  • 0
8 fijne Hagerty poetsmiddelen voor glimmende sieraden en zilverwerk

Lekker poetsen voor schone en glimmende sieraden en prachtig glimmend zilverwerk, zo krijg je je sieraden weer schoon, weg met die aangeslagen sieraden.

Poetsen met Hagerty

 

Met de lente voor de deur krijgen wij allemaal weer de kriebels om lekker te gaan poetsen! Denk hierbij ook eens aan je (zilveren)sieraden en ander zilverwerk! 

 

Zilver is een edelmetaal en heeft de eigenschap dat het kan gaan oxideren. Oxide is een zwarte verkleuring die ontstaat op zilveren sieraden of ander zilverwerk. In de lucht zit zwavel, wanneer zilver hiermee in aanraking komt ontstaat er een chemische reactie waardoor er een zwart laagje ontstaat op het zilveren voorwerp. Ook je eigen zuurgraad van de huid, zweet, gebruik van medicatie/ parfum etc. kunnen zorgen voor een reactie op het zilver waardoor het kan gaan oxideren.  

 

Om de zwart geworden sieraden weer glimmend te krijgen raad ik je aan onze Hagerty Silver Foam te gebruiken. Deze pasta, zonder schuurmiddelen verwijderd snel de aanslag op je sieraden. Er wordt een handig sponsje meegeleverd die je iets vochtig kunt maken en i.c.m. met de Hagerty Silver Foam aanbrengt op het sieraad dat je wilt poetsen. Dit schuimende poetsmiddel is te gebruiken voor zowel zilver als roestvrij staal. Na het behandelen goed afspoelen met water en je sieraad is weer prachtig. Goed drogen is erg belangrijk, gebruik hiervoor een droge en zachte doek. Gebruik een speciaal geprepareerde goud – en zilver poetsdoek voor een nog mooier resultaat.

 

Is dit poetsen je elke keer teveel werk? Zorg dan dat je het bijhoudt! Voor het schoonhouden  van de zilveren sieraden bij mij in de winkel gebruik ik Hagerty Silver Clean. Deze clean is er trouwens ook voor gouden sieraden; Hagerty Gold Clean. Dit reinigend bad reinigt het sieraad en hersteld de glans en helderheid. Deze reiniging is vooral geschikt om het reinigen van je sieraden bij te houden, je dient dit dus regelmatig te doen. Het werkt heel eenvoudig. In het badje zit een mandje, hier dip je je sieraden even in, daarna goed afspoelen met warm water en na wrijven met een schone en droge doek. Dit reinigingsbad is er overigens ook voor bestek; Silver bath.

 

Zilverwerk is prachtig, mits het een goede verzorging krijgt. Fotolijsten, vazen, bestek of zilveren dienbladen poets je gemakkelijk op met Hagerty Silver Polish. Deze polish reinigt en polijst. Bovendien zorgt het aanslag werende bestanddeel R-22 voor een langdurige bescherming van het zilver. Geoxideerde objecten zijn met dit middel prima te herstellen zonder ze te beschadigen. Ook kan je hiervoor een Silver Care gebruiken, het is maar net wat je fijner werken vindt. De polish is een vloeibare substantie en de care een pasta. Beide zorgen voor een aanslag werende laag op het gepoetste voorwerp. Ook hierbij geld; goed afspoelen met warm water en goed drogen met een zachte en droge doek. Ook zijn er handige geïmpregneerde handschoenen om uw zilverwerk op te poetsen, te reinigen en te beschermen tegen aanslag; Hagerty Silver Gloves.

 

Succes met poetsen en als je nog vragen hebt, neem gerust contact op!

Reacties

  1. R de Vries R de Vries

    Hoi Marleen, leuk artikel. Wat fijn dat jullie Hagerty verkopen, ik ben er al een tijdje naar opzoek! Ik kom gauw bij jullie langs om mijn voorraad weer aan te vullen. Ik gebruik altijd de silver care, ideaal voor het oppoetsen van mijn fotolijsten.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.